Een slimme deurbel voor elke voordeur

Nooit meer gespannen naar de deur toe lopen...
Slimme deurbel bij Smartbright.nl

Het geeft mensen een veel veiliger gevoel, een slimme deurbel. Want nog steeds slaat bij heel veel mensen de schrik om het hart als in de avonduren- en helemaal als het donker is- aangebeld wordt. Met een slimme deurbel weet je steeds wie er voor je deur staat en besluit je op basis daarvan of je al dan niet de deur opent. Lees hier alles over de slimme deurbel, een deurbel die zelfs zonder camera slim kan zijn maar wat betreft de installatie wel de nodige aandacht vraagt.

Slimme deurbel test: De slimste keuzes

Keuzes, keuzes, keuzes. Er zijn nogal wat slimme deurbellen op de markt beschikbaar. Best lastig om daar de beste deurbellen uit te filteren voor bij je thuis. Om je alvast enigszins te helpen stellen we je hier de beste keuze, de goedkoopste keuze en de beste eenvoudige keuze voor. Laten we volgens de gebruikers met de beste keuze beginnen, dat is de Google Nest Hello. De Hello laat je weten wie er voor je deur staat, waardoor je nooit meer een pakketje hoeft te missen en je ook bezoekers niet teleur hoeft te stellen. De Nest Hello is in staat mensen te onderscheiden. De beste goedkope keuze is de Eken video deurbel, een compacte wifi slimme deurbel. Door de uitstekende HD-camera zie je steeds wie er voor de deur staat. De beste eenvoudige keuze is volgens gebruikers de draadloze Ring Video Deurbel, waarmee je ook al geen zorgen meer hoeft te hebben nog iemand te missen, ongeacht waar je zelf bent.

Beste keuze

Slimme deurbel bij Smartbright.nl

Google Nest Hello
Videodeurbel

Bekijk product

Goedkope keuze

Slimme deurbel bij Smartbright.nl

Eken
Videodeurbel

Bekijk product

Eenvoudige keuze

Ring videodeurbel bij Smartbright.nl

Ring Video
Deurbel (2)

Bekijk product

Let hierop wanneer ook jij een slimme deurbel gaat kopen

Nee, een slimme deurbel bevestig je niet zomaar even aan de deur; het installatieproces kan nog best complex zijn. Zo zijn de afmetingen belangrijk en is het de vraag bijvoorbeeld of de deurbel op de omlijsting van de buitendeur past. Verder check je op voorhand aansluitingsmogelijkheden bij je thuis. Dan is er nog iets: er dient rekening gehouden te worden met de Nederlandse wetgeving. Er zijn modellen die 24/7 opnemen. In ons land is dat echter niet toegestaan op het openbare terrein, dit ook vanwege de privacy wetgeving. Het is dus beter om een model te zoeken die niet constant opneemt, maar bijvoorbeeld alleen als er beweging is waargenomen.

Hier let je op als je een slimme deurbel gaat kopen;

 • Check of de slimme deurbel op de omlijsting van de buitendeur past
 • Check de aansluitingsmogelijkheden
 • Houd rekening met de Nederlandse wetgeving
 • Laat bij voorkeur de onbekende merken links liggen en kies voor de bekende merken
 • Lees voor je tot aankoop overgaat reviews en ervaringen

Wat kan een slimme deurbel nu eigenlijk allemaal?

Natuurlijk kan een slimme deurbel heel veel meer dan dat de gewone deurbel kan. Met name het feit dat je vanaf overal ter wereld kunt zien wie er bij jou voor de deur staat geldt als de belangrijkste toegevoegde waarde van de slimme deurbel. Je kunt eventueel zelfs tegen de mensen die op de stoep staan spreken. Zo kun je de pakketbezorger vragen een pakket af te leveren bij de buren en laat je gasten weten dat je onderweg bent en snel ter plaatse bent.

Wat kan een slimme deurbel:

 • Geeft je de mogelijkheid om te spreken met de mensen die voor je deur staan
 • Toont je vanaf elke locatie ter wereld wie er precies bij je voor de deur staat
 • Kan werken op basis van gezichtsherkenning
 • Is prima te koppelen met andere slimme apparaten

De voor- en nadelen van een slimme video deurbel

Grootste voordeel van het gebruik van een slimme video deurbel is dat het gevoel van veiligheid sterk toeneemt. Wilde je vroeger de schrik nog wel eens om het hart slaan als in de avonduren de bel ging, nu zie je wie er staat en kun je op basis daarvan besluiten al dan niet de deur te openen. Nog een voordeel van de slimme deurbel is de ongekende mogelijkheden die er zijn om de slimme deurbel te koppelen met andere smart home apparaten. Denk in dat kader maar eens aan de koppeling met je verlichting of met het slimme deurslot. Met de koppelingen ben je in staat om tal van uiteenlopende scenario’s in te stellen. Nadelen? Dat is de soms ietwat complexe installatie.

Voordelen van een slimme deurbel;

 • Zorgt voor extra veiligheid en dus een veiliger gevoel
 • Je mist nooit meer de pakketbezorger aan je deur
 • Ongeacht waar je bent ben je p de hoogte als iemand aanbelt
 • Ongekend veel koppelingsmogelijkheden met andere slimme apparaten
 • Stel na koppeling met andere slimme producten eindeloos scenario’s in

Is een slimme deurbel te koppelen aan Google Home?

Ja, je kunt slimme deurbellen koppelen aan Google Home. Dat betekent dat je aan deze assistent kunt vragen, bijvoorbeeld via de Google Nest Mini wie er bij je voor de deur staat, zoals je er ook voor kunt kiezen het signaal van de deurbel van de smart speaker te laten lopen als er iemand bij jou aanbelt. Je kunt bovendien de communicatie via Google Assistant laten verlopen.

Zijn er ook slimme deurbellen zonder camera?

Doorgaans worden slimme camera’s een op een geassocieerd met de aanwezigheid van een camera. Slim betekent immers dat je ziet wie er voor je deur staat. Toch zijn er zeker ook slimme deurbellen zonder camera. Deze vaak erg goedkope slimme deurbellen kunnen signalen doorsturen naar een smart home controller, bijvoorbeeld in de vorm van de Homey. Vervolgens kun je de slimme deurbel integreren in de scenario’s. Het kan dus wel, een slimme videodeurbel zonder camera.

De slimme deurbel is even geniaal als simpel. Simpel omdat het eigenlijk heel logisch is dat je eerst wilt weten wie er voor de deur staat voor je de deur opent, geniaal omdat de slimme deurbel je behalve dat nu laat zien ook nog eens te koppelen is met andere slimme apparaten. Daardoor zijn nog weer meer scenario’s in je huis mogelijk en word je huis nog slimmer dan het al was. Het gevoel van veiligheid is echter de voornaamste reden waarom mensen het zo zien zitten in de slimme deurbel, aan apparaat dat nog volop in ontwikkeling is.

Alles lezen over de slimme deurbel

Smarten up your knowledge