Een slim deurslot voor elke voordeur

Nooit meer paniek om vergeten/verloren sleutels...
Slimme deursloten bij Smartbright.nl

Steeds meer mensen kiezen voor slimme deursloten. De voordelen van het gebruik van dergelijke sloten nemen toe en de slimme deursloten zijn de afgelopen jaren steeds veiliger geworden. Lees hier alles over de slimme deursloten. Zo kan je zelf bepalen of het ook voor jou een goede keuze is.

Slimme deursloten test: de slimste keuzes

Je hebt nogal wat te kiezen als het gaat om slimme deursloten. Om het wat gemakkelijker te maken noemen we de beste keuze, de uitgebreide keuze en de meest voordelige keuze. De beste keuze slimme deursloten is zo zeggen gebruikers de Nuki Smart Lock 2.0. Je smartphone wordt nu de intelligente sleutel en het slot opent de deur als je thuiskomt en sluit af als jij je woning verlaat. De uitgebreide keuze is de Yale ENTR kit wit YS-L1 30/35 en dit is een slimme deuroplossing. Nu heb je helemaal geen sleutel meer nodig. Als meest voordelige keuze geldt de Danalock V3. Dit slimme deurslot combineert op uitstekende wijze de voordelen van een klassiek sleutelsysteem met intelligentie van jouw mobiele apparaten. Dit zorgt voor meer comfort en ook meer veiligheid in je woning.

Bekijk hier alle slimme deursloten aanbiedingen op Bol.com (Tip: met een Select account bent u vaak goedkoper uit).

Beste keuze

Nuki Smart Lock 2.0 bij Smartbright.nl

Nuki Smart
Lock 2.0

Bekijk product

Voordelige keuze

Danalock V3 bij Smartbright.nl

Danalock
V3

Bekijk product

Uitgebreide keuze

Yale ENTR bij Smartbright.nl

Yale ENTR kit
wit YS-L1 30/35

Bekijk product

Let hierop wanneer ook jij slimme sloten gaat kopen

Je koopt niet zomaar een slim deurslot. Je moet op het slot kunnen vertrouwen en het slot moet je absolute veiligheid bieden. Let bij de aankoop zeker of het slimme deurslot beschikt over veiligheidscertificaten en versleuteling. Je wilt immers absolute veiligheid. Voorts is het erg belangrijk als je plannen hebt om het slimme deurslot te koppelen met je smartphone om te kijken of er een bridge noodzakelijk is. Er zijn slimme deursloten beschikbaar die je alleen kunt koppelen met je smartphone en andere slimme apparaten als je gebruik maakt van een speciale Bridge. Soms kun je een pakket aanschaffen inclusief Bridge, soms echter ook niet en dien je dus nog een Bridge bij je slimme deurslot aan te schaffen.

Let bij de aankoop van slimme deursloten op:

Wat kunnen slimme deursloten nu eigenlijk allemaal?

Je haalt nogal wat in huis als je kiest voor slimme deursloten. Want vaak kunnen ze meer dan alleen (op afstand) de deur voor je openen en sluiten en voorkomen dat je de deur open laat staan als jij je huis verlaat. Wat helemaal interessant is, is behalve de optie de deur op afstand te openen en te sluiten de combinatie die gemaakt kan worden met smart home producten. Zo geldt de combinatie slim deurslot met een beveiligingscamera of met een slimme deurbel. Een combinatie met camera laat je zien wie er bij je voordeur staat waarna je al dan niet de deur kunt openen. Zie je wie er staan, dan kun je dus van afstand de deur alvast openen. Dit maakt een slim deurslot gecombineerd met andere slimme apparaten ook perfect voor bijvoorbeeld de eigenaren van een Airbnb.

Slimme deursloten kunnen:

De voor- en nadelen van een slim deurslot

Met een slim deurslot heb je het voordeel dat je op afstand de deur kunt openen en vergrendelen en dat je nooit meer een deur open laat staan en het zo ongenode gasten wel heel gemakkelijk maakt. Voordeel is dat de oude sloten vaak prima kunnen blijven zitten én dat je geen reservesleutels meer nodig hebt. Nadelen zijn wellicht de sloten die op de markt zijn en die net over de nodige veiligheidscertificaten beschikken. Daardoor weet je niet of deze systemen écht betrouwbaar zijn. Verder is het even wennen zonder sleutels, maar om dit nou een nadeel te noemen?

Voordelen van een slim deurslot:

  • Open en vergrendel de deur op afstand en laat mensen niet onnodig lang wachten
  • Je kunt de oude sloten vaak gewoon laten zitten
  • Je krijgt inzicht in wie er allemaal je huis binnen zijn gegaan over een bepaalde periode
  • Je hebt geen reservesleutels eer nodig

Is een slim deurslot wel zo veilig als men zegt?

Op de vraag of een slim deurslot wel zo veilig is als men beweert kan volmondig ja geantwoord worden, mits je een systeem met veiligheidscertificaat koopt en er sprake is van de versleuteling die ook toegepast wordt bij internetbankieren. In die gevallen zijn de slimme deursloten absoluut veilig en hoef jij je over het openen en sluiten van de deur geen moment meer zorgen te maken.

Werkt een slim slot ook op afstand?

Ja, een slim slot werkt ook op afstand. Die optie wordt gezien als een van de grootste voordelen. Stel je krijgt thuis of op je zaak belangrijk bezoek maar bent zelf verlaat. Met de optie om de deur op afstand te openen, bied je ze alvast toegang tot je woning of je bedrijf. Kunnen ze alvast een kop koffie nemen. Zeker in combinatie met een slimme beveiligingscamera of slimme deurbel bepaal je zo steeds wat je doet. Soms is het prima om gasten alvast naar binnen te laten soms heb je er een minder goed gevoel bij en laat je ze wachten tot je er zelf bent. Wat dat betreft heb je zelf steeds de regie in handen als je kiest voor slimme deursloten. Ook dat is een bijkomend voordeel van de aanschaf van een slim deurslot. Slimme deursloten hebben de toekomst, maken nu al, en zeker in de toekomst, de reguliere deursloten volstrekt overbodig en jouw huis of bedrijfspand een stuk veiliger. De slimme deursloten worden steeds veiliger en een slim deurslot met een veiligheidscertificaat is zo betrouwbaar als internetbankieren. En dat is een systeem waarop iedereen blindelings vertrouwd.

Alles lezen over de slimme deursloten

Smarten up your knowledge