Wat kost een laadpaal thuis?
Heb jij een elektrische auto en overweeg je ook de aanschaf van een laadpaal voor thuis? Dan is waarschijnlijk de vraag die jij jezelf stelt; "Wat kost een laadpaal thuis eigenlijk?". Wij zijn hier voor je ingedoken en benoemen met welke elementen je hierbij rekening dient te houden. Wel zo makkelijk!
Wat kosten het aanschaffen van een laadpaal thuis?
Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden en dus worden ook de mogelijkheden tot het opladen van deze auto's met een rap tempo uitgebreid. Maar met welke elementen dient er nu eigenlijk rekening gehouden te worden bij het bepalen van de kosten van een dergelijke laadpaal? Net zoals bij elk ander product dien je bij een laadpaal thuis een laadpaal aan te schaffen. De aanschafprijs varieert enorm afhankelijk van het vermogen en overige opties van de specifieke laadpaal. Over het algemeen variëren deze prijzen van ongeveer 500 euro tot 1500 euro.
Wat kost het laten monteren van een laadpaal thuis?
Uiteraard wil je de montage van een laadpaal thuis uit laten voeren door een professional daar dit in één keer goed dient te gebeuren en er hierbij géén ruimte is voor een vleugje "help mijn man is klusser". Om deze reden dien je ook de kosten voor de montage mee te nemen in je overzicht. Deze kosten zijn over het algemeen afhankelijk van enkele factoren. Welke? Nou, om te beginnen met de eventuele aanpassingen in de meterkast die moeten worden uitgevoerd. Daarnaast zijn deze kosten afhankelijk van graafwerk en de lengte die de kabels van meterkast naar laadpaal moeten hebben. Gemiddeld genomen vallen deze kosten uit tussen ongeveer 500 en 2500 euro. Uiteraard is dit afhankelijk van welke partij dit uitvoert.
Een stijgende energierekening en abonnement
Het klinkt wellicht ietwat voor de hand liggend, maar met een laadpaal thuis stijgen ook de kosten voor de energierekening. Schrik hier vooral niet van, want deze kosten bespaar je vervolgens weer aan de pomp (waar je niet meer komt). Tevens komt er bij een laadpaal over het algemeen ook een klein abonnement kijken voor bijvoorbeeld onderhoud of slimme functies. Deze laatstgenoemde kosten zijn echter altijd goed te overzien en betreffen enkele euro's tot maximaal tientallen euro's.
Kost een laadpaal thuis minder dan openbaar opladen?
Het antwoord op deze vraag is relatief makkelijk, namelijk "Ja!". Voor het plaatsen van een laadpaal thuis betaal je uiteraard een bedrag voor aanschaf en montage, maar op de lange termijn haal je dit er zeker uit. Wanneer je openbaar gaat opladen betaal je immers naast het normale energietarief ook nog een bijdrage aan de aanbieder die er uiteraard ook wat aan wilt verdienen. Wil je echter écht 'goedkoop' uit zijn? Dan is het advies om ook zonnepanelen te nemen en dit te gebruiken voor het laden van je auto.
Advies van onze specialisten
Heb jij nog vragen over de producten die je op deze pagina ziet of krijg jij graag eerst een stukje persoonlijk advies alvorens je overgaat tot het kopen van een product? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze specialisten helpen je maar wat graag met het oplossen van jouw vraagstuk.