Wat is een Google Nest Mini?
De eerste vraag die we stellen is "Wat is een Google Nest Mini?". Je kunt de Google Nest Mini prima een ronde smart speaker noemen die beschikt over een ingebouwde assistent. De assistent biedt je hulp, hulp die je krijgt via het geven van spraakopdrachten. Zo kun je opdracht geven het alarm te activeren of de slimme verlichting in te schakelen. Let wel, dan dien je uiteraard wel te beschikken over zogenaamde slimme apparaten die in staat zijn de opdrachten ook daadwerkelijk uit te voeren. Het kan echter ook veel eenvoudiger, want je vraagt de Google Nest Mini ook naar de situatie op de weg en de weersverwachtingen voor de komende dagen. Als je ’s morgens opstaat en aan de keukentafel zit, dan neem je met je assistent de agenda van de dag en de week door. Je laat timers en wekkers instellen en vraagt naar de sterfdatum van een bekende zanger. De Google Nest Mini is een zeer handige assistent die je dus opdrachten geeft en allerhande vragen stelt, door gebruik te maken van je stem.
Wat kan ik met een Google Nest Mini
Als we kijken naar de verbeterde Google Nest Mini 2, dan kan die al weer heel veel meer dan de eerste versie van de Google Nest Mini, beter bekend onder de naam Google Home Mini. Behalve het feit dat de slimme speaker dus opdrachten voor je uit kan voeren en vragen kan beantwoorden, kan je handige hulp veel meer. Zo is hij tegenwoordig in staat van jou als eigenaar en opdrachtgever te leren. De door jou meest gebruikte opdrachten slaat de Google Nest op. De gegevens blijven intern en stel je de vraag of geef je de opdracht opnieuw, dan kan er sneller antwoord gegeven worden of kan een opdracht sneller uitgevoerd worden. Bellen kan ook met je Nest Mini. In dat geval word je assistent een soort van intercom. Met de app Google Duo ben je in staat om bepaalde devices te bellen, bel je heel simpel van device naar device of bel je gewoon iemand anders. Dit kan alleen als je een Duo account hebt en een Google device. Op de verbeterde Google Nest Mini kun je bovendien muziek luisteren. Een en ander is mogelijk geworden omdat er een zogenaamde dedicated machine learning chip is toegevoegd. Daardoor is de assistent zelflerend geworden en dit bied je simpelweg meer snelheid.
Hoe Google Nest Mini installeren
Belangrijk is uiteraard het installeren van je Google Nest Mini. De eerste stap die je zet is het downloaden van de Google Home app op je smartphone. Je logt daarna in en de app zoekt naar nieuwe apparaten. Let op: zorg wel dat je verbinding hebt met het WiFi-netwerk. Vervolgens verbind je de Mini met de app, ben je goed verbonden dan klinkt er een geluid uit de speaker. Is er connectie? Bepaal dan wat de locatie van de speaker precies wordt. Wil je de speaker in je woonkamer plaatsen, selecteer dan die optie. Dit kan overigens alleen als je al gebruik maakt van de Google Home app. Deed je dat nog niet, selecteer dan ‘maak nieuw’ en creëer zelf een ruimte en plaats de Nest Mini op de gewenste plaats. Vervolgens probeer je verbinding te maken met je wifi netwerk. Uiteraard kies je dat netwerk waarvan ook je smartphone gebruik maakt. Zorg bovendien voor een zo goed en sterk mogelijke wifi verbinding, dit vanwege het gebruik van de spraakassistent van de Google Nest Mini. Als jij je Wi-Fi wachtwoord ingevuld hebt, wordt er verbinding gelegd. De app vraagt je vervolgens om stemherkenning in te schakelen. Dit doe je door een aantal dingen tegen de Mini te zeggen, nadat je toestemming gegeven hebt de microfoon te gebruiken. Daarna is het nog een kwestie de voorkeuren in te stellen. Je geeft toestemming jouw locatie te gebruiken en je kunt eventueel Spotify of Netflix koppelen als je al een account had. Verder is het fine-tunen door het instellen van de juiste taal en stel je voorkeuren in voor het bedienen van de slimme apparaten bij je in huis. In z’n algemeenheid kan gesteld worden dat het installeren van de Google Nest Mini een simpele taak is.
Google Nest Mini review
Dan de Google Nest Mini review. De Google Nest Mini is de opvolger van de Google Home Mini. Van de buitenkant is amper verschil tussen beide uitvoeringen beschikbaar. Die is er echter wel, aan de achterkant van het apparaat dan met name. Daar is nu namelijk ruimte gemaakt voor een inkeping. Daardoor kun je de Nest Mini gemakkelijk aan de muur hangen. Het installeren van de Google Nest Mini is eenvoudig. Wat bijzonder jammer is, is het ontbreken van een usb-aansluiting. De nieuwste versie vraagt meer energie. Zonder usb-aansluiting is het echter bijvoorbeeld niet mogelijk om een powerbank aan te sluiten. Een gemiste kans, zo merken ook de gebruikers ondertussen op. Waar geen klagen over is, is het design van de Google Nest Mini. Dat is onveranderd gebleven en de assistent van Google past in elk interieur en ik elke ruimte. Op het gebied van het geleverde geluid zijn duidelijk stappen gemaakt. Het volume is nu veel groter, de bass ook al veel beter. De Google Home Mini klonk ook wel erg blikkerig. Nog steeds echter zou je de Nest Mini niet aanbevelen als speaker die je elke dag gebruikt om muziek op te luisteren. Van een verbetering is echter wel sprake, en het geluid is nu echt vele malen beter. Al met al is de Google Nest Mini een verstandige keuze als je zoekt naar een kleine slimme speaker, die door zelflerend vermogen nu nog sneller kan handelen en je opdrachten nog voortvarend uit kan voeren. Het geluid is sterk verbeterd dus, de inkeping biedt meer gemak wat betreft de montage aan de wand. Gebruikers noemen alleen het ontbreken van een USB-aansluiting als een nadeel. Wellicht dat Google hier bij een volgende versie wel rekening mee kan houden, het is een nadrukkelijke wens vanuit de markt immers.
Voor- en nadelen Google Nest Mini in huis
De voordelen van de Google Nest Mini 2 in huis zijn talrijk. Zeker ook ten opzichte van de eerste versie, de Google Home Mini. Voordeel is dat je nu door de inkeping de Google Nest Mini gemakkelijker aan de wand hangt. Voordeel is ook dat het geluid beduidend beter is nu, waardoor je assistent ook veel beter hoorbaar is. De nieuwe Google Nest Mini is bovendien weer slimmer gemaakt en beter te bedienen bovendien. Ook is de nieuwste versie een stuk duurzamer. Voldoende redenen dus om zelf de voordelen te gaan ervaren en een Google Nest mini te kopen. De bediening bijvoorbeeld, is gemakkelijker geworden. Speel je muziek af en kom je met je hand in de buurt van het apparaat, dan lichten twee LED-lampjes op waarmee je het volume aan kunt passen. Is het rumoerig in je huis, dan zal de Google Nest Mini automatisch al het volume aanpassen zodat je muziek, nieuws en de assistent wel altijd goed kunt horen. Je kunt de Google Home Nest Mini toch al beter verstaan dan de eerste versie. Voordeel is ook al dat bij de productie van de Nest Mini gebruik is gemaakt van gerecycled plastic. Google stelt zelfs dat 35 procent van het apparaat uit gebruikt plastic bestaat. Voordeel is ook dat je de Google Nest Mini nu ook als intercom kunt gebruiken. Zo kun je je assistent met de slaapkamer laten bellen om bijvoorbeeld de kinderen wakker te maken. Met Google Duo kunnen gebruikers elkaar nu ook veel beter bereiken, en dat via slimme speakers, schermen en smartphone. Misschien wel het grootste voordeel is dat je de Google Nest Mini al kunt kopen voor nog geen zestig euro. Dan krijg je veel voor weinig geld.
Hoe kan ik Google Nest Mini bedienen?
Hoe bedien je de Nest Mini? Is het nodig de Google Nest Mini te resetten? Je kunt je Google Nest Mini prima bedienen met je stem. Met gebruik van je stem kun je de speaker en de schermfuncties van Nest prima activeren en regel je ook het volume en bedien je nog heel veel meer functies. Je zegt ‘Hey Google’ of ‘Oké Google’ gevolgd door een van de spraakopdrachten die door de Google Nest Mini begrepen worden. Dat vragen vraagt wel even een periode van gewenning. Voorbeelden? Stel je wenst muziek af te spelen. In dat geval vraag je ‘Hey Google, speel (naam nummer) af’. Je kunt ook zeggen ‘Oké Google, speel (naam nummer) van (naam artiest) af’. Gaat het om de radio, dan zeg je ‘Hey Google, speel Veronica 97.9 FM af’. Gaat het bijvoorbeeld om de verkeerssituatie, dan zou je kunnen zeggen ‘Oké Google, hoe ziet mijn woon- werkverkeer eruit?’ Wil je de verlichting inschakelen, dan zeg je gewoon ‘Hey Google, de (naam lamp) aan’. Heb je net een Google Nest mini gekocht, dan is het zeker even een periode wennen om je assistent de juiste opdrachten te geven. Na verloop van tijd echter, zal het je geen enkele moeite meer kosten om steeds de juiste opdrachten te geven. Kwestie van doen en proberen ook vooral en zeker niet bang zijn verkeerde opdrachten te geven. Je kunt overigens ook het volume regelen, bepaalde functies activeren en meer elementen gewoon met tikbediening regelen. Dat is een veilige achtervang. Er zijn online lijsten met de juiste opdrachtformuleringen beschikbaar. Vast staat is dat je steeds met ‘Hey Google’ of met ‘Oké Google’ begint. Door het zelflerend systeem zal de Nest Mini de vaak gebruikte opdrachten opslaan, en zullen die opdrachten voortaan nog sneller uitgevoerd worden. De bediening wordt gewoon steeds beter en gemakkelijker. Dat ervaar je als je een Google Nest Mini koopt, want er is geen enkele aanleiding dat niet te doen. Kijk in dat kader uit naar een leuke Google Nest Mini aanbieding, die zijn er regelmatig.