Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Vrijdag 18 September 2024

    Wat kost een waterontharder?

    De prijs van een waterontharder kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Zo ligt de prijs van een Mezutec waterontharder tussen de €1100 en €1600. De uiteindelijke prijs hangt af van het model dat je kiest, het type ontharder dat het beste bij jouw woning past, en de specifieke situatie. Belangrijke factoren die hierbij een rol spelen zijn bijvoorbeeld de capaciteit van de waterontharder, het aantal personen in je huishouden, je waterverbruik en de hardheid van het water in jouw regio. Hoe meer mensen er in je huis wonen en hoe harder het water is, hoe meer capaciteit je ontharder nodig heeft, wat invloed kan hebben op de prijs. Wil je direct weten wat een waterontharder voor jouw situatie gaat kosten? Vraag dan eenvoudig een offerte op maat aan en je ontvangt binnen één werkdag een prijsvoorstel dat aansluit bij jouw specifieke behoeften.

    Wat kost de installatie van een waterontharder?

    Naast de waterontharder prijzen, moet je ook rekening houden met de kosten van de installatie. Je kunt ervoor kiezen om de waterontharder zelf te installeren, maar veel mensen kiezen ervoor om dit door een vakman te laten doen. De prijs voor het laten installeren van een waterontharder van https://mezutec.nl/  ligt tussen de €300 en €475, afhankelijk van de situatie in je woning. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de locatie waar de waterontharder geplaatst moet worden en of er extra aanpassingen nodig zijn aan de waterleidingen. Een professionele installatie kan ervoor zorgen dat je waterontharder optimaal functioneert en eventuele problemen worden voorkomen.

    Onderhoudskosten van een waterontharder

    Voor een goede werking van je waterontharder is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te laten voeren. Ons advies is om de ontharder elke 3 jaar te laten controleren. Dit kost ongeveer €99 per onderhoudsbeurt. Tijdens zo’n controle wordt de waterontharder grondig nagekeken en worden de instellingen en het functioneren gecontroleerd. Dit zorgt ervoor dat de ontharder goed blijft werken en je blijft profiteren van zacht water. Daarnaast is het ook mogelijk om een onderhoudsabonnement af te sluiten. Met zo’n abonnement komen monteurs periodiek langs om de ontharder te controleren, zodat je er zelf geen omkijken naar hebt.

    Wat kost zout voor een waterontharder?

    Een waterontharder werkt met zout om de hardheid van het water te verminderen. Hoeveel zout je nodig hebt, hangt af van het aantal personen in je huishouden. Gemiddeld verbruikt een persoon ongeveer één zak zout per jaar, wat neerkomt op een kostenpost van ongeveer €16 per zak. Dit zijn dus de terugkerende kosten die je jaarlijks kunt verwachten voor het gebruik van een waterontharder.

    Haal meer uit jouw smart home

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen