Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Donderdag 18 Oktober 2024

    4 tips om de verlichting in huis te verbeteren

    Een goede verlichting in huis is erg belangrijk. Het is bepalend voor de sfeer en functionaliteit van het huis. Met de juiste verlichting kun je een gezellige ambiance creëren en tegelijkertijd zorgen voor voldoende licht om bijvoorbeeld te werken of te lezen. In dit artikel delen we 4 handige tips om de verlichting in huis te verbeteren.

    Kies voor de juiste soort verlichting

    Het is belangrijk om te weten welke soort verlichting het beste past bij de verschillende ruimtes in je huis. Over het algemeen kun je onderscheid maken tussen drie soorten verlichting: basisverlichting, sfeerverlichting en functionele verlichting. Basisverlichting zorgt voor algemeen licht in een ruimte. Sfeerverlichting zorgt voor een gezellige en warme sfeer. Functionele verlichting is specifiek gericht op het verlichten van bepaalde taken, zoals lezen of koken. Om de verlichting in huis te verbeteren, kun je ervoor kiezen om verschillende soorten verlichting te combineren. Zo kun je bijvoorbeeld een lampenwinkel bezoeken om inspiratie op te doen voor mooie hanglampen of vloerlampen die passen bij jouw interieur. 

    Maak gebruik van dimbare verlichting

    Een andere manier om de verlichting in huis te verbeteren, is door gebruik te maken van dimbare verlichting. Met dimbare lampen kun je de intensiteit van het licht aanpassen aan de situatie en de gewenste sfeer creëren. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens een gezellig diner met vrienden het licht dimmen voor een intieme sfeer. Tijdens het koken kun je het licht juist feller zetten. Een populaire keuze op het gebied van dimbare verlichting zijn de Philips Hue spots. Deze slimme LED-spots zijn eenvoudig te bedienen via een app op je smartphone of tablet. Hierdoor kun je de verlichting in huis eenvoudig aanpassen aan je wensen. Met de Philips Hue spots kun je ook de kleur en de lichttemperatuur aanpassen. Zo kun je met één druk op de knop de perfecte sfeer creëren voor elke gelegenheid.

    Zorg voor voldoende lichtbronnen

    Een veelvoorkomende fout bij het inrichten van een ruimte is het gebruik van te weinig lichtbronnen. Om de verlichting in huis te verbeteren, is het belangrijk om te zorgen voor voldoende lichtpunten in elke ruimte. Zo kun je donkere hoeken vermijden en gelijkmatig licht creëren. Uiteraard kun je gebruikmaken van plafondlampen en wandlampen. Maar daarnaast kun je ook gebruikmaken van tafellampen, vloerlampen en spotjes om extra lichtpunten toe te voegen. Speel met de hoogte en richting van de lichtbronnen. Zo kun je de ruimte optisch vergroten en nadruk leggen op bepaalde elementen in de kamer. 

    Kies voor energiezuinige verlichting

    Tot slot is het verstandig om te kiezen voor energiezuinige verlichting. Dit is beter voor het milieu en je portemonnee. LED-verlichting is een duurzame en energiezuinige keuze die steeds populairder wordt in Nederland. LED-lampen verbruiken aanzienlijk minder energie dan traditionele gloeilampen en gaan bovendien veel langer mee. Zo kan je ook flink besparen op je energierekening. 



    Haal meer uit jouw smart home

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen